ТВ снимање за новогодишње празнике

Чланови Удружења фрулаша "Адам Милутиновић", из Крушевца, и ове године су одлучили да на време обаве тв снимање за новогодишње и божићне празнике, а ради телевизијског представљања својих културно-уметничких вредности широј јавности.
Као и увек за реализацију културних активности фрулаша појаве се људи добре воље, па је тако Мирослав Тодосијевић-Кевић, из Глободера, изразио жељу да буде генерални спонзор тв пројекта фрулаша из Расинског округа. За потребе телевизијског снимања фрулашких композиција Кевић је народним уметницима крушевачког краја ставио на располагање свој објекат за народна славља од 1200 квадрата, храну и пиће за све учеснике. Посебна сценографија за наступ фрулаша настала је спонтано идејама свих фрулаша. За њено украшавање Слободан Миленковић и Милисав Јовановић донели су са подручја Копаоника подоста бршљена, неколико џакова разног лишћа, као и декоративни жбун имеле, паразитске биљке која расте на вишим деловима храста. Како каже Слободан, имела се налазила тачно на 12 метара висине и једва ју је откинуо, знајући да ће бити леп декоративни додатак за сцену. Зоран Милосављевић је подно Јастрепца пронашао неколико лепих стабала брезе, бршљена и веће количине ручно рађених ћилимова. Милован Милошевић се потрудио да на малим пањевима добро постави декоративне гране и сцену претвори у посебну везу фруле и природе.
Плејбек техником снимљено је укупно видео материјала материјала за 22 спота, а фрулаши су свирали ауторске и мелодије из народне музичке традиције Србије. Предвиђено је да се видео спотови у облику готових тв емисија пошаљу на већи број тв станица у Србији.
Фото: Фрулаши са генералним спонзором тв снимања Мирославом Тодосијевићем - Кевићем, Глободер, 26.11.2009. године